Over mij en mijn hedendaagse kunst

 

Persoonlijk
Heerlijk om de zaterdag te beginnen met uitgebreid de krant te lezen en verder gewoon even niks. Ik geniet van goede films, boeken en theater. Ik word blij van kunst kijken, beleven en inspirerende ontmoetingen.
.
.
Ik houd van stilte, dromen en oplossingen bedenken. Dat laatste is soms knap frustrerend als de oplossing zich maar niet aandient. Maar als het kwartje valt……wow!

 .
.
.
Hedendaagse schilderkunst, schilderen op doek met olieverf

 

Inspiratiebron
Mijn inspiratiebron is een verhaal, gebeurtenis of situatie die mij raakt. Door mijn manier van schilderen werk ik naar de essentie in (zelf)portretten van mensen, dieren en voorwerpen die een eigen verhaal vertellen.
.
.
Persoonlijk proces
Ik werk op basis van intuïtie, gevoel en levenservaring. Kunst maken is voor mij gewoon doen, hard werken en heel diep graven in mijzelf, eenzaam durven zijn.
.
.
In de kern ben ik een enthousiast en optimistisch mens maar bij mijn creatieve processen houd ik ervan als het schuurt. Dat het af en toe lastig is en voelbaar pijn doet. Niet echt leuk maar ondertussen weet ik dat ik dan op de juiste weg ben.

Schilder proces
Tijdens het schilderproces met olieverf zoek ik naar iets anders dan wat ik al ken in een werkproces van kijken, onderzoeken, ontdekken en concentratie. Tastenderwijs komen mijn schilderijen als het ware tot stand.
.
.
Mijn hedendaagse schilderkunst
Elk schilderij is anders en voor elk schilderij zoek ik de beste vorm bij dat onderwerp. De ene keer is het een klein schilderij de andere keer een groot doek of tekening.
.
.
Het resultaat van werken, doorgaan en juiste beslissingen.

 

Kunst in opdracht

 

Inspiratiebron
Voor een ‘geaard’ kunstwerk met een positieve impuls en waarde voor de omgeving verzamel ik anekdotes, persoonlijke geschiedenissen, kennis, voorwerpen en samenbindende verhalen. Om de geschiedenis en verhalen van de plek of omgeving zichtbaar te maken. 
.
.
Ervaring
Ik vind het belangrijk om door middel van kunst de historie van de locatie te verbinden met de leefwereld van nu. Te werken vanuit aandacht en respect voor het verleden naar het heden. Ik heb mogen ervaren dat kunst daardoor krachtiger wordt en meer draagvlak krijgt.

 

Kunstinstallaties, beelden en kunstprojecten, ruimtelijk werk

 

Inspiratiebron
Mijn kunstbeelden/stolpbeelden, ruimtelijk werk, ontstaan uit mijn voorliefde voor materialen die ik her en der verzamel. Mooi van lelijkheid of met een bepaalde vorm of uitstraling.
.
.
Persoonlijk leerproces
Hiermee dwing ik mijzelf om anders te werken. Meer indirect en met vaste uitgangspunten. Immers de vorm is er al maar het verhaal, inzicht, nog niet.

Maak proces
Aldoende experimenteer ik met ongebruikelijke combinaties van materialen. Tot het magische moment dat al die verschillende materialen elkaar versterken in een kunstbeeld met een duidelijk verhaal.
.
.
Assemblages
Deze kunstbeelden zijn veelal assemblages, samengestelde beelden uit objet trouvé, gevonden voorwerpen.

.

.

 

.
.
In de media

De Creatieve Mens: kijken achter de dingen door Jurjen K. van der Hoek

.
.
.
.

‘Ontroerende, inzicht gevende en blije momenten, dat is wat kunst mij tot nu toe heeft gebracht. Het geluk om te maken wat ik wil. Geraakt worden, dat vind ik het allermooiste van kunst.‘

.

Volg en like mij op facebook Je bent van harte welkom!

.