Over mijn werk

Hedendaagse schilderkunst en kunstbeelden

Hedendaagse kunst met verschillende lagen voor verbeelding

‘Mijn manier van schilderen vertelt de inhoud.  Zo werk ik als kunstenaar naar de ziel  in (zelf)portretten van mensen, dieren en voorwerpen die een eigen verhaal vertellen.  Het mooiste moment? Dat het kunstwerk mij aankijkt én raakt.  Dan valt alles op zijn plek en kan het de wereld in.’

.
.
.
.

Mijn kunstwerken zijn een ode aan ons menselijk bestaan. Van kwetsbaarheid maar ook kracht en hoop. Met mijn kunst wil ik vertellen. Leef!!! Echt het is de moeite waard!
.
.
Ik wil betekenisvol werk creëren en maken, waarde toevoegen. Mensen uitdagen om over zichzelf en hun omgeving na te denken en om in beweging te komen. Ik geloof namelijk dat je met kunst troost, hoop, verlangen, kracht of kijkplezier mee kunt geven.
.
.
Ik maak olieverfschilderijen, textielkunst, stolpbeelden en grote objecten bij kunstprojecten. Met passie en met ‘drive’.

 

 

 

 .
.
.
Hedendaagse schilderkunst, schilderen op doek met olieverf

 

Inspiratiebron
In mijn schilderkunst verbeeld ik mijn leven en de wereld om mij heen. Het begint bij mij met een verhaal, gebeurtenis of situatie dat me raakt. Bepaalde thema’s komen steeds terug zoals (zelf)portretten, dieren en landschappen.
.
.
Vanuit die persoonlijke betrokkenheid werk ik aan het schilderij. Wat wil ik hierover vertellen? Juist en alleen dit antwoord wil ik vorm geven. Ik voel de noodzaak om ‘tot de kern te gaan’.
.
.
Schilder proces

Elk schilderij is voor mij opnieuw bij nul beginnen, een sprong in het diepe. Ik weet van te voren niet waar ik uit kom. Dat geeft niet want elk schilderij is een individuele ontdekkingsreis met betekenisvolle inzichten.
.
.
Tijdens het schilder proces met olieverf zoek ik naar iets anders dan wat ik al ken. Een werkproces van kijken, onderzoeken, ontdekken en concentratie. Tastenderwijs komen mijn schilderijen als het ware tot stand.

 

 

Persoonlijk proces
Ik werk op basis van intuïtie, gevoel en levenservaring. Kunst maken is voor mij gewoon doen, hard werken en heel diep graven in mijzelf, eenzaam durven zijn.
.
.
In de kern ben ik een enthousiast en optimistisch mens maar bij mijn creatieve processen houd ik ervan als het schuurt. Dat het af en toe lastig is en voelbaar pijn doet. Niet echt leuk maar ondertussen weet ik dat ik dan op de juiste weg ben.
.
.
Mijn hedendaagse schilderkunst

Elk schilderij is anders en voor elk schilderij zoek ik de beste vorm bij dat onderwerp. De ene keer is het een klein schilderij de andere keer een groot doek of tekening.
.
..
Op het moment dat het schilderij mij aankijkt en raakt, zonder omweg, weet ik dat het kunstwerk af is. Dan ligt het vast en zou het niet meer anders kunnen. Het resultaat van werken, doorgaan en juiste beslissingen. Dat is elke keer opnieuw een magisch moment.

Kunstbeelden/stolpbeelden, ruimtelijk werk

 

Inspiratiebron
Mijn kunstbeelden/stolpbeelden, ruimtelijk werk, ontstaan uit mijn voorliefde voor materialen die ik her en der verzamel. Mooi van lelijkheid of met een bepaalde vorm of uitstraling.
.
.
Maakproces
Hiermee dwing ik mijzelf om anders te werken. Meer indirect en met vaste uitgangspunten. Immers de vorm is er al maar het verhaal, inzicht, nog niet.
.
..
Al doende experimenteer ik met ongebruikelijke combinaties van materialen. Tot het magische moment dat al die simpele spullen elkaar versterken. In een kunstbeeld met een samenhangend verhaal.

Persoonlijk proces
Op het moment dat ik vast loop in een schilderij, maak ik zo’n kunstbeeld. Dat bevrijdt, schept ruimte in de concentratie. Even afstand nemen.
.
.
Door dat kunstbeeld ligt de weg van het schilderij weer open. Zo voegt deze manier van werken een waarde en verdieping toe die mijn focus scherp houd.
.
.
Assemblages
Deze kunstbeelden zijn assemblages, samengestelde beelden uit objet trouvé, gevonden voorwerpen.

.
.

 

 

 De Creatieve  Mens: kijken achter de dingen door Jurjen K. van der Hoek

Droom

Mijn droom is om in 2019 voor een half jaar op uitnodiging, te wonen, werken en exposeren in New York.

 

 

 

 Waar word je blij van? Wat inspireert jou?

Als je dit kunt laten zien en/of vertellen door middel van een kunstwerk, dan heb je iets van waarde voor jezelf gekocht. Kunst in je persoonlijke leefomgeving is een ode aan de verbeelding waar je elke dag van geniet. Kunst maakt je leven rijker.
.
.
Je koopt een kunstwerk op gevoel, omdat het je raakt of er plezier aan beleefd. In wat voor stemming je ook bent, het kunstwerk is er altijd voor jou. Een cadeau met veel aandacht gemaakt cadeau.

.
.
.

 

Kunst als cadeau? Kijk gerust even in de webshop voor een klein kunstobject of stolpbeeld. Sluiten