Vrijheid kunstschilderij dieren

Olieverfschilderij

Olieverf schilderen op doek.
Afmeting: 62 x 63 cm.
Prijs: 1500 EUR (inclusief lijst van hout)

Vrijheid in de vorm van een kleurrijk kunstschilderij dieren. Schilderen met transparante lagen en dikke olieverf op doek voor verbeelding van vrijheid.

Op 7 januari, s’middags in mijn atelier, maakte ik dit olieverfschilderij. Tijdens het schilderen kwam het woord vrijheid (een brij van gevoelens over het leed in de wereld) en een persoonlijke herinnering naar boven.

Als meisje van een jaar of 5, op een mooie voorjaarsdag, keek ik verlangend naar een klein vogeltje dat vrolijk hipte en heen en weer vloog. Oh wat zou ik dat vogeltje graag even willen vasthouden……

En zo schilderde ik dus deze vrije vogel, een combinatie van de wereld van vandaag met oorlog en onderdrukking en mijn verlangen als klein meisje. Een vrije vogel die zich door niets of iemand laat tegen houden. Of is het de vogel die ik o zo graag als klein meisje in mijn handen wilde houden?

Nawoord

Toen ik met een voldaan gevoel mijn atelier verliet hoorde ik het nieuws van de aanslag in Parijs op Charlie Hebdo met 12 slachtoffers. Koelbloedig tijdens de redactie vergadering met kalasjnikovs vermoord.

Zonder vrijheid kun je je geen leven voorstellen. Dat vrijheid in onze samenleving kwetsbaar geworden is en zelfs afwezig in andere culturen is onvoorstelbaar. Voor ons is vrijheid vanzelfsprekend, voor heel veel anderen het grootste waar ze voor moeten en willen vechten. Voor deze mensen heb ik diep respect.

Vrijheid, kunstschilderij dieren, hedendaagse figuratieve schilderkunst, kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt