Kunstprojecten

Verbinding tussen heden en verleden

Hedendaagse kunstwerken in de openbare ruimte met verbinding

Het is fijn als een wijk, plein of park waarin mensen verblijven met aandacht en zorg is ingericht. Hoe meer aandacht hiervoor is, des te prettiger is het voor iedereen qua sfeer, beleving, veiligheid, historisch besef en trots zijn op je eigen omgeving. Dit esthetisch genoegen van schoonheid en harmonie gaat lang mee omdat het lijkt alsof het er altijd al is geweest, zo vanzelfsprekend.
.
.
Mijn uitdaging bij kunst in de openbare ruimte is om door middel van schoonheid en harmonie een ‘thuis gevoel’ te creëren. Hoe klein en persoonlijk het verhaal ook is, met de juiste zeggingskracht door kunst ontstaat er toch een universeel verhaal dat veel mensen aanspreekt. Als kunstenaar heb ik zelf mogen ervaren dat ik met de verbeelding van een persoonlijk verhaal andere mensen weet te beroeren, raken of inzicht te geven.

.
.

Wanneer kun je mijn hulp inschakelen bij de realisatie van kunst in de openbare ruimte?

Special voor mogelijke opdrachtgevers, particulieren, instellingen en organisaties, die nog niet of beperkt bekend zijn met kunst in opdracht help ik om een idee of voorstel om kunst in opdracht te realiseren.
.

  • Een idee voor een toegankelijk kunstwerk in je de wijk of straat, maar niet zo bekend met kunst en de kunstwereld?
    .
  • Een kunst opdracht voor de publieke ruimte maar geen tijd om deze kunst opdracht uit te voeren?
    .
  • Inspiratie of kennis nodig om in samenwerking met een kunstenaar een kunst in opdracht te realiseren?

.
.
Het proces van het realiseren van een kunstwerk begrijpelijk en laagdrempelig maken is precies mijn passie. Voor een betekenisvol kunstwerk, passend bij de omgeving en binnen het budget.
.
.

.
Opdrachtgever van een hedendaagse kunstwerk in de buurt;  werkwijze

Door het verkennen van de locatie en persoonlijke verhalen vorm ik mij een beeld. Tastenderwijs komt mijn oplossing als het ware tot stand. Ik werk op basis van intuïtie, gevoel en levenservaring. Soms duurt het even voor ik het juiste precies passende antwoord heb. Mijn talent is om je verhaal om te zetten in een voorontwerp van vorm en beeld. Dit geeft de mogelijkheid om in samenspraak verdere wensen en ideeën aan te geven.
.
.
Na de presentatie van het voorontwerp en goedkering begeleidt ik het gehele proces van ontwerp tot realisatie en beheer. Het vervaardigen van de werken doe ik in samenwerking met vakmensen waarbij ik veel aandacht besteed aan de uitwisseling van creatieve ideeën tussen alle betrokken partijen. Deze uitwisseling van ideeën is voor mij belangrijke informatie en input om een bijzonder kunstwerk te realiseren. Maar ook kan ik op deze manier bouwen aan draagvlak voor de kunst. Zichtbaarheid van kunst stimuleren en de betrokkenheid tussen opdrachtgever, kunstenaar en publiek. Ik houd van diversiteit en onderzoek de zeggingskracht van materialen voor de juiste balans tussen verschillende technieken en de aanwezige omgeving.
.

 

.

Hedendaagse kunst verbinden met erfgoed, historie of omgeving

Vanuit mijn kijk op de wereld verbeeld ik verhalen met betekenis die de geschiedenis verbinden met de leefwereld van nu. Het is ongelooflijk om te ervaren dat de zeggingskracht van kunst zoveel meer wordt als er iets van historie, de omgeving of verhaal in zit. Dan heeft kunst wortels, een rond verhaal en kan vanuit die bron mensen op een toegankelijke manier aanspreken in wat voor vorm dan ook.
.
.
Ik wil altijd iets maken dat ik zelf graag wil zien en houd van materiaal. Deze manier van werken inspireert mij én daagt mij uit om origineel te denken, een ontwerp te maken met eenvoud dat verrast. Zo benut en onderzoek ik alle kansen en mogelijkheden die zich tijdens het maakproces voordoen voor het best mogelijke ontwerp of kunstwerk. Dat is mijn drive om kunst te maken.
.
.
Sinds 20215 ontwerp en maak ik kunst voor de openbare ruimte. Daardoor heb ik in relatief korte tijd een breed palet van materiaal; van textiel, paardenhaar tot cortenstaal en baksteen eigen gemaakt om de essentie van een verhaal qua vorm en materiaal trefzekere te verbeelden..
.

Kunstprojecten

Als artistiek leider en bedenker van kunstinstallaties en kunstprojecten maak ik verbeelding van ideeën en dromen waar. Ik word daarin niet begrensd door een materiaal en/of kennis..
.
.
Het is voor mij juist inspirerend om in samenwerking met lokale betrokkenen op basis van kennis en vakmanschap een toegankelijk kunstwerk te bedenken en realiseren. Dat is de kracht van mijn kunstprojecten; gebruik maken van ieders kwaliteiten. Samen kom je dan verder.
.
.
Altijd met een verbinding tussen heden, verleden en de omgeving voor een ‘geaard’ kunstwerk. Door kunst leer je er anders tegenaan te kijken. Het is pure magie als zaken opeens kloppen en dingen op hun plek vallen.

 

.
.
..

.
.