Kunstprojecten en kunstopdrachten openbare ruimte

Als ontwerper van kunstprojecten en kunstopdrachten in de openbare ruimte streef ik naar schoonheid en harmonie. In vanzelfsprekende eenvoud geef ik daarmee een betekenisvol accent of een ‘thuis gevoel’ aan de leefomgeving met een hedendaags kunstwerk of bouwwerk.
.
Mijn naam is Wietske Lycklama à Nijeholt en ik houd van plekken waar alles klopt omdat er ideeën en dromen gerealiseerd zijn die ontroeren, raken of inzicht geven. Door middel van samenspraak en inzet van ieders kwaliteiten ga ik het avontuur aan van ontwerp naar realisatie. Samen kom je dan verder, dat is de kracht van mijn kunstprojecten.
.
Het is fijn als een wijk, plein of park waarin mensen verblijven met aandacht en zorg is ingericht. Dit is zichtbaar en voelbaar doordat het lijkt alsof het er altijd al was, zo vanzelfsprekend.

.
.
Kunstprojecten Noorden van het land

..
Als ontwerper van moderne kunst in de openbare ruimte of (zicht)locatie denk ik graag mee …..

‘Streef naar schoonheid’ schreef Erwin Boers vervolgens op 27 januari 2022 in een column van de L.C. Net zoals mijn streven bij mijn kunstwerken in de openbare ruimte voor een ontwerp met schoonheid en harmonie. Niet alleen voor ons van waarde maar ook voor de generatie na ons.
.

 • Om als kunstenaar aan te schuiven bij een bouwproject of kunstproject.
  .
 • Bij de vraag om als Plaatselijk Belang, MFA of instelling een toegankelijk kunstwerk in dorp of wijk te realiseren.
  .
 • Voor de wens om de begraafplaats uit te breiden met een urnenmuur.
  .
 • Met een project waarbij samenwerking met een professionele kunstenaar gewenst is.
  .
 • Of het het realiseren van een Snelwegkerk – stilteplek met kunst – op onverwachte en bijzondere locaties in Fryslân. Want tijdens de opening van Haren in de Wind voorzag deze kunstinstallatie namelijk in de behoefte van een altijd toegankelijke stilteplek.

 

.
Wil je meer informatie over mijn kunstopdrachten
of gelijk een afspraak maken?
Fijn!!

Neem gerust contact met mij op.

.
.
Wat anderen zeggen

Ondertussen koester ik mooie herinneringen aan dit kunstproject. Het is een van de weinige Beeldende kunst projecten van Under de Toer. Het is daarom extra bijzonder, dat het zo Succesvol is geworden.

Allereerst op artistiek vlak: het heeft kwaliteit! Je hebt jezelf en de gemeenschap uitgedaagd om boven zichzelf uit te stijgen. En bij de opening kon ik Ervaren dat dat bij de deelnemers juist zo gewaardeerd is. Dat sluit zo mooi aan bij de ambities van Under de Toer: het geloof dat iedereen op zoek is naar het beste en het mooiste. Wat dat dan ook moge zijn in de kunsten.

En die kwaliteit maakt dan ook dat jullie kerk ‘Haren in de Wind’ maandenlang zo gezien en beleefd kon worden.

Jos Thie

.
….Foaroprinners yn de doarpen krigen mei entûsjasme minsken yn it spier om mei elkoar de meest prachtige dingen te organisearjen. Sa as Wietske Lycklama à Nijeholt yn Langsweagen bij “Haren in de Wind……..

Bron: Sa! Libbe de Vries

.
Het beeld ‘De Boom’ is prachtig geworden en het past ook goed bij ons dorp. Vooral het drie dimensionale van het beeld vind ik een mooie vondst.

E. Wijffels