Nieuws

Hedendaagse kunst, kunst in opdracht, kunstprojecten

Uitnodiging opening Haren in de Wind

 

 

Met trots nodigen Monique en ik je van harte uit voor de feestelijke opening van Haren in de Wind op:

 

Vrijdag 13 april 2018
18.30 – 20.30 uur

 

Programma

18.30 – 19.00 uur            Inloop
19.00 – 20.30 uur             Opening

 

Locatie
Inloop en verzamelen bij de zij-ingang van de Mattheuskerk,
ter hoogte van het adres: Tsjerkeleane 3 te Langezwaag.

 

 

Parkeren
Parkeren kan op het parkeerterrein aan het Paradys.
De afstand tot de Mattheuskerk bedraagt zo’n 500 meter.

 

 

Aanmelden
In verband met de voorbereidingen voor de opening, horen we graag óf je komt en met hoeveel personen je komt. Dit kun je per mail via info@harenindewind.nl doorgeven.

 

 

Expositieperiode
Na de opening is Haren in de Wind vrij toegankelijk te bezoeken van vrijdag 13 april tot en met zondag 21 oktober in Langezwaag.

 

 

Maar eerst heel graag tot ziens op vrijdag 13 april!

 

Met een hartelijke groet,

Wietske Lycklama à Nijeholt (idee, regie & artistieke leiding)

en Monique Jansma (projectcoördinator & PR)

Openlucht beleving Haren in de Wind

 .
.
.

In en rond de nagebouwde Mattheuskerk van Langezwaag vertellen wij een verhaal over de verwondering en de veerkracht van het leven. Een openlucht beleving waarin je je kunt laten raken door beelden van alledaagse momenten, verhalen over geloof en geloven in jezelf.

 

.
.

Het verhaal

In de hal van onze Mattheuskerk in Langezwaag is een speciaal plekje waar kerkgangers hun sigaar konden neerleggen om na de kerkdienst verder te roken. Hier lag ook een grote grove kam met een spiegel erboven.
.
.
Kerkgangers die door weer en wind met verwaaide haren de kerk binnen kwamen of een regenkapje hadden gedragen, pakten deze kam om voor de spiegel hun haar te kammen. Dit was tot 1980 een heel normaal gebruik in deze kerk. Een kam, die gezamenlijk gebruikt werd door de dorpsgemeenschap om netjes met gekamde haren de dienst bij te wonen. De grote pluk haar die na elke dienst in de kam achterbleef, haalde de koster er na de dienst buiten uit en liet hij over het kerkhof door de wind wegvoeren.
.
.
Deze anekdote, een jeugdherinnering over jezelf mooi maken voor de kerkdienst. En de mythe die vertelt waarom er op onze Toer een paard staat, zijn de inspiratie voor een onalledaagse (kerk)beleving, Haren in de Wind.

.

Bezoekersinformatie Haren in de Wind

  • De kunstinstallatie is te beleven en te bezoeken van vrijdag 13 april 2018 tot en met zondag 21 oktober 2018 in Langezwaag. Bezoekersinformatie Haren in de Wind.
    .
  • Tip voor een dagje uit in Friesland. Kijk van tevoren op de website van LF2018 of je je bezoek aan Haren in de Wind in Langezwaag kunt combineren met een andere activiteit. Zo is er per dag te zien wat er nog meer te beleven valt in Friesland. Agenda LF2018.
    .
  • Langezwaag is met Haren in de Wind onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018) als één van de 32 projecten van hoofdprogrammaonderdeel Under de Toer.
    ..
  • Meer informatie op Haren in de Wind en Facebook.

.
.

GEWEEST

 

Oproep: Meedenken finishkunstwerk Bonkevaart 2017

De Friesche Elf Steden willen in 2018 een kunstwerk plaatsen langs de Bonkevaart nabij de eindstreep van de Elfstedentocht.
.
.
Ben jij lid van de Friesche Elf Steden of ken je iemand die lid is? En wil je als lid hiervoor een idee inzenden voor februari 2017? Dan ga ik graag samen met je of jullie aan de slag om een ontwerp/beeld te maken voor langs de Bonke.

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op of kijk hier voor inspiratie.

.
..
Nawoord van Wietske

Samen met Klasina Seinstra en Pieter Hilverda heb ik een voorstel ingediend. Helaas is de keuze niet op ons ontwerp gevallen.

.
voorstel finishkunstwerk Bonkevaart  

.
.
.
Persoonlijke uitnodiging expositie atelier 2016

Omdat ik mijn werk graag wil delen ben je van harte welkom om tussen Kerst en Oudejaarsdag mijn atelier, Jister 36 in Langezwaag te bezoeken.

Gezien in de Sa! en de Woudklank.

Kom 28, 29 of 30 december 2016 van 11.00 – 17.00 uur gezellig langs voor gewoon kunst kijken, een praatje en/of even nagenieten van een glaasje wijn of anders.

.
.
.
Leipzig 2016

De Beestachtige Schat gaat 2 december 2016 naar Leipzig en ik ook!

.
.
.
Onthulling De Boom van Langezwaag 1 oktober 2016

Officiële presentatie van De Boom van Langezwaag, zaterdag 1 oktober 2016. Het was met recht een feestelijke presentatie; veel publiek, prachtig weer, mooie woorden en relaxte sfeer. Kijk bij Sa en De Woudklank en  Omrop Frylân voor een mooi fotoverslag.

Kunst als cadeau? Kijk gerust even in de webshop voor een klein kunstobject of stolpbeeld. Sluiten