Hedendaagse schilderkunst

 

Kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt, hedendaagse schilderkunst, Zuidoost Friesland, Friese kunst, Noordelijke kunstenaars, figuratieve schilderkunst
Kleine figuratieve olieverfschilderijen: ‘Meisje, Z.T, ‘Mem’ en ‘Geldingsdrang’
.
.
Geraakt worden door een kunstwerk kan voelen als een ontmoeting. Mijn naam is Wietske Lycklama à Nijeholt en als beeldend kunstenaar van hedendaagse schilderkunst schilder ik vanuit een soort zingevende en innerlijke noodzaak over wat mij raakt in mijn leven en de wereld om mij heen.
.
Zoals in figuratieve (herkenbare) (zelf)portretten van een persoon, dier of voorwerp die een eigen verhaal vertellen. Portretten als drager van een emotie, gevoel of ervaring in een opmerkelijke vlakverdeling.

.
Olieverfschilderijen die de schilderkunst vieren

Bij elk olieverfschilderij daag ik mezelf uit om een ander beeld te schilderen dan wat ik al ken.
.
Soms met een onheilspellende ondertoon omdat het leven ingewikkeld en verraderlijk is. Maar vaker met hoop als ode aan de veerkracht van de menselijke ziel.
.

(zelf)portret, portret schilderij, hedendaagse kunst, figuratieve kunst, groot canvas schilderij, hedendaagse schilderkunst, kunstkopen, galeriehouders, kunstverzamelaars, kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt

Try to say, olieverfschilderij, 100 x 125 cm.

Dieren kunst dieren schilderij, Hedendaagse kunst, figuratieve schilderkunst, Wietske Lycklama à Nijeholt

Uilskuiken, olieverfschilderij, 100 x 125 cm.

Werkproces figuratieve olieverfschilderijen

Veel houten schilderij lijsten maak ik zelf die ik vervolgens met doek of linnen opspan en prepareer.
.
Eerst maak ik met houtskool een grove opzet van lijnen en vlakken op het schilderij om te onderzoeken welke compositie de essentie van het verhaal verbeeldt. Daarna schilder ik met een kwast – direct vanuit de tube – op het doek met olieverf.
.
Door middel van vorm, kleur, schrappen, kijken, ontdekken, concentratie en laag over laag met olieverf te schilderen bouw ik intuïtief en tastenderwijs mijn schilderijen op. .
.
Soms staat zo’n portret er zomaar maar veel vaker is het hard werken en een persoonlijk schilderproces naar de juiste afstemming tussen de verschillende lagen. Onverwachte toevalstreffers of als het schilderij mij vertelt wat ik moet doen – zijn eigen weg gaat – helpen mij hierbij.
.
Dan ineens kijkt èn raakt het olieverfschilderij mij aan. Want ik herken de essentie en verbeelding van het verhaal dat ik wilde vertellen. Dan ligt het beeld vast en zou het niet meer anders kunnen.

. .
.

Ik moest even wachten in de galerie. Zo werd ik min of meer gedwongen om wel naar jouw schilderijen te kijken.
Toen pas zag ik diepgang en raakte met ze in gesprek.

Elly

Tevens onder de indruk van de expositie van Wietske Lycklama à Nijeholt. Prachtige werken en zo doorvoeld. Beslist inspirerend!

Kunstbezoeker

Hier wordt gewerkt! Het lijkt simpel maar als je echt kijkt weet je beter.

Tom

.

.
Tentoonstelling organiseren of kunstenaars gezocht voor een expositie?

“Ja, gevonden!” Als kunstenaar wil ik graag mijn hedendaagse figuratieve schilderkunst tentoonstellen om dit te delen met andere kunstliefhebbers.

.

Neem vrijblijvend contact met mij
op voor een bezoek aan mijn atelier

.
Schilderij kopen

Maar natuurlijk is het ook mogelijk om thuis elke dag van kunst te genieten. Bekijk daarom eens mijn olieverfschildering in mijn portfolio, kunst voor in huis. Vervolgens kan dit schilderij op drie manieren naar je toe komen. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar kunst kopen.