De Boom van Langezwaag 4

Boom van Langezwaag

Facebook

Kunst in opdracht van Mooi Langezwaag

Kijk daar staat ie dan de Boom van Langezwaag….…Nu heb ik opnieuw een feestje in mijzelf van stil geluk en trots. Dit is mijn vak waar ik me blij en gelukkig bij voel. Elke keer opnieuw is het een magische reis van idee naar ontwerp. Dat je het beeld ziet groeien tot het uiteindelijk klaar is om in de wereld te staan. Alles wat voorbij is gekomen valt dan op z’n plek en is nodig geweest. Dat staat nu in ons dorp, de Boom van Langezwaag. Wauw…

Tijdens het ontwerpen ben ik echt van de Boom gaan houden, zo stoer en omarmend. Dit heb ik verbeeld; een herkenningsteken wat vanaf elk punt verrassend is en vertelt dat je trots mag zijn op Langezwaag én altijd welkom bent waarvandaan je ook komt.

Samenwerken
Dit kunstwerk is tot stand gekomen door samenwerking met verschillende partijen. Alle betrokkenen zijn van wezenlijk belang geweest tijdens het hele proces en dit is een rijke ervaring waar ik oprecht trots op ben.

Allereerst wil ik Plaatselijk Belang Langezwaag bedanken voor deze mooie opdracht en hun inbreng in een open creatief proces. Hier kijk ik met veel genoegen op terug en heeft er mede voor gezorgd dat er nu een beeld staat wat aan alle kanten klopt. Mannen van Staal voor het meedenken van kartonnetjes naar een 3D-ontwerp, het maken en brengen/plaatsen van dit kunstwerk. Ik kijk terug op een hele plezierige samenwerking. Krekt Dijksma Reclame voor het tekstbord (wordt nog geplaatst), Fraxinus hoveniers voor de waterpas gemaakte fundering en het weer mooi toedekken van het kunstwerk. Tot slot Loonbedrijf van der Spoel die met de shovel het beeld op zijn plek heeft gezet.

Facebook

 

 

Kunst in opdracht De Boom van Langezwaag, kunst beeld cortenstaal in de openbare ruimte. Opgebouwd uit cortenstaal van 12mm, 3.5 hoog x 2.6 breed x 2.0 meter.

Kunstwerk De Boom van Langezwaag, kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt

Kunstwerk De Boom van Langezwaag, kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt