Mannen van Staal 1

Boom van Langezwaag

Ontwerp De Boom van Langezwaag

Het resultaat van een open creatief proces samen met betrokkenen. Hoewel ik het ontwerp in karton had gemaakt, wat natuurlijk veel flexibeler is dan cortenstaal was dit ontwerp van belang bij het uiteindelijke ontwerp. Intuïtief zette ik het namelijk elke keer weer zo neer dat het klopte. Met dank aan de inbreng van Pieter Hilverda en Patrick Monsma van de Mannen van Staal.

Toen zag ik de Boom die Pieter had getekend en dat was ‘em. Een cadeautje ….. Dit is De Boom met lucht waarnaar ik op zoek was en hier nu staat..

De boom staat rechtop, heeft een knik in het midden en staat in een bepaalde rotatie onder het wapen. Dit wapen is getordeerd en de uiteinden staan uit elkaar om de boom meer ruimte te geven. Vanaf alle kanten is de aanblik weer anders. Het beeld zal ongeveer 3.60 meter hoog worden bij 2.60 breed.

Hoe het begon
Gistermiddag bij de Mannen van Staal ruim een uur rond de tekentafel gezeten en het kunstwerk voor Langezwaag definitief uitvoerbaar gemaakt voor cortenstaal. Ik ben helemaal blij.
In een open creatief proces – wat hieraan ten grondslag ligt –  ben ik op de één of andere manier in staat om feedback van anderen in combinatie met mijn eigen idee om te zetten in een harmonieus en sterk beeld.
Maar eerst ga ik even nagenieten van dit hele bijzondere proces; hoe cool is het dat een kunstwerk van ruim 3 meter met jouw naam in je eigen woonplaats staat?

 

 

Facebook

Facebook

Facebook

3D ontwerp van mijn kartonnetjes, gemaakt door Patrick Monsma van de Mannen van Staal.

De Boom van Langezwaag, kunstproject, kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt

De Boom van Langezwaag, kunstproject, kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt